Kurtuluş Savaş’ında yaşanan kahramanlıklar anlatılmakla bitmez.
Bu destanın en önemli bacağı İnebolu-Ankara hattıyla sağlanan lojistik destektir.
Bu yol umuda, cumhuriyete giden yol, bu yol bin bir kahramanlık destanlarına konu olan yoldur.
Alp Armutlu’nun kitaplaştırdığı Umudun Yolu, Sinan Çevik-Nazım Doğan yönetmenliğinde belgeselleştirildi.
Alp Armutlu’nun senaryosunu yazdığı Umudun Yolu Belgeseli, Cumhuriyet Bayramımızın 99. yıl dönümünde izleyici ile buluştu.
İstanbul’dan İnebolu’ya, İnebolu’dan, Kastamonu, Çankırı ve Ankara’ya uzanan İstiklal Yolu üzerinde Mustafa Kemal Paşa’nın 1919 ile 1922 yılları arasında halkına aktardığı umudu konu alan belgesel izleyenlerde derin etkiler bırakıyor.
Belgeselde, Alp Armutlu birlikte çalıştığı 30 kadar yerel anlatıcı ve 7 kişilik danışma kuruluyla Umudu İstiklal Madalyası ve İstiklal Yolu üzerinden ekranlara taşıyor.
Anadolu kadınının ve yerel halkın 344 km. boyunca yazdığı eşsiz kahramanlık destanını hakkında, 2 yıllık bir araştırma çalışmasının ürünü olan belgeselde Alp Armutlu çekim ekibiyle birlikte 100 yıl sonra aynı yol üzerinde 344 km. boyunca kağnı kullanarak “Umut” taşıyan kahraman Kuvayı Milliye’nin kadınıyla ve erkeğiyle fedakârlık dolu icraatlarını dünyaya anlatıyor.
Proje Koordinatörlüğü’nün gazeteci Gökhan Karakaş tarafından yapılan belgeselin dış ilişkiler koordinasyonu ise Eyüp Komeçoğlu tarafından sağlandı. Trans Bosphor Denizcilik, Carmed Medikal, Tamay Denizcilik ve İnce Denizcilik belgeselin sponsorluklarını üstlendi.
Yönetmen: Sinan Çevik-Nazım Doğan
Senaryo & Yapım: Alp Armutlu
Konsept Tasarım: İsnur İnci Armutlu
Görüntü Yönetmeni: Oğuzhan Doğan
Kurgu-Edit: Ebrar Civan
Proje Koordinatörü: Gökhan Karakaş
Dış İlişkiler Koordinatörü: Eyüp Komeçoğlu
Tarih Baş Danışmanı: Mustafa Fakazlı
Tarih Danışmanları: Hidayet Yünsel, Ahmet İldar, Erdem Yüceer
Haber-Fotoğraf: Nasuh Bektaş