Bugüne kadar Türk kahvesi adına bir çok önemli eser yazıldı. Çok değerli bilgiler aktarıldı bu 500 yıllık kültüre, mirasa…
“Ahde Vefa”, bu mirasa sahip çıkarken, kahveyi sadece bir içecek olarak değil, tarih, kültür, günlük yaşamımız içindeki davranışlarımız, konuştuğumuz dilimiz, damaklardaki farklı lezzetlerimiz ve sanat perspektifinden ele alarak tüm dünyaya Türk kahvesinin ne olduğunu anlatmaya çalışıyor.
The Best of The Best (1995-2020) ve Dünyanın En İyi Kahve Kitabı ödülleri dahil Uluslararası 7 ödüle sahip Gastronomi Yazarı, Kahve Gurmesi Cenk R. Girginol‘un, “Kahve-Topraktan Fincana” ve “Kahve-Fincandan Lezzete” kitaplarından sonra üçüncü kitabı olarak kahve severlere ve okurlara sunulan “Ahde Vefa”ya, Dünyanın en büyük porselen üreticisi Kütahya Porselen de 50.Yıl Anısına, «İlham Dolu 50 Yıl» mottosu ile katkıda bulunup, kitabın sponsoru olarak Türk Kahvesi’ne sahip çıkıyor.
Kitapta, kaynakçaları, tarihi belgeleri ve gravürler eşliğinde gerçek, objektif kahve ve Türk kahvesi tarihi, Türk kahvesinin pişirilme adımları, standardizasyonu ve doğruları, bilimi, sağlığa olan etkileri, Türk toplumuna yön vermiş kahve adına yazılan ve söylenen 40 adet türküden oluşan özel bölümü, göz alıcı fotoğraflar eşliğinde kahve ile yapılan microart sanatının özel koleksiyon bölümü, hikayeleri, anektodları, göz altı peeling’den, çiçeklerinize gübreye kadar farklı kullanım alanları, fal sözlüğü, özel reçeteleri ve çok değerli isimlerin paha biçilemez katkılarını bulacaksınız.
Kapağında yer alan sanat eserini mikroart sanatçılarından Hasan Kale, kitaba özel tasarladı. Türk kahvesi ile İstanbul Boğazı’nı, Galata’yı, Kız Kulesini anlatan bu yapıtta, kulakçıkta detayı verilen hoş ve şaşırtacak bir sürpriz de bulunuyor.
Kitapta kimler var?
Kapağından içindeki özel koleksiyon sergisine kadar büyük katkıda bulunan Dünyanın en büyük Microart sanatçılarından «MicroAngelo» Hasan Kale, duayen fotoğraf sanatçısı Koray Kasap, yeme-içme denilince akla ilk gelen isimlerden Vedat Milor, Türkü ve Bilmece derlemesi ile kitaba paha biçilmez bir katkıda bulunan Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali, “Bilim ve Kahve”de sağlık yazıları ile çok değerli bilgileri aktaran Doç.Dr. İlkay Gök, Safranbolu kahve müzesi ile kültürünü yaşatan Semih Yıldırım ve Atilla Narin, çektiği fotoğraflarla Mesut Erdoğan, gönlünden kopan dizeleri ile ünlü şef Murat Aslan ve kahve ile geçen 18 sene…
500 yıllık kültürel mirasa bir saygı, hürmet “Ahde Vefa”