Yapımcı ve yönetmen Şenel Gülbudak’ın yakın tarihimize ışık tutan ‘Müslüman Mahallesinde Salyangoz Satmak’ kitabı Herdem Kitap’tan çıktı.
Şenel Gülbudak, 1900’lü yılların başlarında Osmanlı topraklarına göz dikmiş olan İngiltere‘nin, yetiştirdiği provokatör ve casusları Müslüman kimliği ile Osmanlı İmparatorluğu’na nasıl sızdırdığını ve bu topraklarda nasıl kullandığını ‘Müslüman Mahallesinde Salyangoz Satmak’ kitabında anlatıyor.
Çanakkale Savaşı, Milli Mücadele Dönemi ve İstanbul’un işgal günlerinde Kuva-yi Milliye hareketini engellemek için halkı kışkırtan din bezirgânlarının hainliklerinin anlatıldığı kitapta, Cumhuriyet sonrası dönemde de nasıl yeşerdikleri ve palazlandıkları aktarılıyor.
Gülbudak, ‘Müslüman Mahallesinde Salyangoz Satmak’ kitabında tarih kitaplarında anlatılmayan yakın dönem siyasi tarihimize de ışık tutuyor. Kitapta, Emperyalizm, Altıncı Filo ve 68 Kuşağı, Köy Enstitülerinin 1946-1954 yılları, 12 Eylül’e Giden Yol gibi başlıklar altında yazarın hem kendi tecrübelerinden hem yaşanan olaylardan önemli anektodlar var.
Yazar, kitapta özetle ve sonuç olarak dünyada ‘komün’ bir aile olamamanın sancılarını çeken insanlığa amacın her zaman, her yerde, hep beraber dostluk ve barış içinde yaşamak olması gerektiği mesajını veriyor.
Yayınevi: Herdem Kitap
Yazar: Şenel Gülbudak
Sayfa Sayısı : 174
İlk Baskı Yılı : 2021
Fiyat: 21 TL
Cumhuriyet’in Başkentinin Talan Edilişinin Hikayesi: “Parsel Parsel”