Shopping Cart
Total:

$0.00

Items:

0

Your cart is empty
Keep Shopping

Karahantepe’deki Buluntular Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’ne İlgiyi Artırdı

Şanlıurfa’da neolitik dönemin önemli yerleşimleri arasında yer alan Karahantepe Ören Yeri’nde gün yüzüne çıkarılan 11 bin yıllık 28 eser, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından açılışı yapılan Karahantepe Sergi SalonuŞanlıurfaArkeoloji Müzesi’nde ziyaretçilerini ağırlıyor.

Karahantepe’de üç yıldır devam eden kazı çalışmalarında şimdiye kadar ortaya çıkarılan 28 eser, kısa sürede tamamlanan restorasyon işlemlerinin ardından görücüye çıktı.

Neolitik döneme ilişkin 11 bin yıllık olduğu belirtilen eserlerin arasında insan ve hayvan başlıklı mühendislik harikası heykeller dikkati çekiyor.

“ZİYARETÇİLERİ HAYRETE DÜŞÜRÜYOR”

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü Celal Uludağ, müzenin özellikle Neolitik döneme ışık tutacak çok sayıda esere ev sahipliği yaptığını söyledi.

Karahantepe’nin tanıtımının ardından arkeoloji ve tarih meraklılarının müzeye akın ettiğini vurgulayan Uludağ, şöyle konuştu:

Müzemizde Karahantepe’ye ait şimdilik 28 eser sergilenmektedir. Bu eserler çok nitelikli ve önemli eserlerdir. Eserler arasında özellikle insan ve hayvan başları, taş tabakalar ve totemler bulunuyor. Karahantepe’nin tanıtımından hemen sonra serginin açılması ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Ziyaretçilerin müzede karşılaştığı eserler karşısında hayrete düştüğünü görüyoruz. Karahantepe kazıları başlayalı 3 yıl oldu ve bu kadar kısa sürede müzeye eserlerin taşınabilmesi de dikkati çekicidir. Bu sergiyi, ören yerinden müzeye en hızlı taşınan eserlerin sergisi diye de nitelendirebiliriz. Ziyaretçi anlamında kentimizde büyük bir yoğunluk yaşanmaktadır. Göbeklitepe’de de bu ziyaretçi yoğunluğu görülmektedir. Karahantepe’ye gidemeyen ziyaretçiler, sergiyi gezerek ören yeri hakkında yeterli bilgiye sahip olabiliyor.”

Show Comments (0) Hide Comments (0)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments