Kendisi de kanseri yenmiş Operatör Doktor İlhami Güneral geleneksel hale gelmiş ve kabullenilmiş bu tedavi yöntemlerini “modası geçmiş” olarak nitelendiriyor; sınanmış ve başarıya ulaşmış bambaşka tedavi yöntemlerini ayrıntılarıyla paylaşarak “Kanserden Korkma” çağrısında bulunuyor ve cesaret aşılıyor.
Kanser sadece bir hastalık. Fakat her yıl milyonlarca insan kanser dolayısıyla ölüyor. Bu yüzden ölümcül bir hastalık olarak biliniyor ve çoğu kez ölümle eş tutuluyor.
Oysa bu “gerçek” tam anlamıyla bir yanılsama, hatta “bilimsel” bir yalan. Kanser ölümcül ancak kolayca tedavi edilebiliyor. Çünkü kanser bir bağışıklık sistemi hastalığı. Tersinden söylersek bağışıklık sistemi güçlü insanlar kansere yakalanmıyor.
Öte yandan yaygın ve baskın olan kanser tedavi yöntemleri, radyoterapi ve kemoterapi bağışıklık sistemini çökertmekte, adeta “devre dışı” bırakmaktadır.
78 yaşındayken yakalandığı prostat kanserini bu tedaviler sayesinde yenen Güneral, “kanser”in bir sanayi haline geldiğini vurgulayarak, tıp ve ilaç şirketlerinin, bağışıklık sistemini güçlendirmeyi temel alan ucuz ve kolayca ulaşılabilir alternatif tedavi yöntemlerinin önünde bir engel olarak dikildiklerini de gözler önüne seriyor.
Evinizin önündeki ağacın kanseri tedavi eden bir cevhere sahip olduğunu bilseniz kanserden korkar mıydınız?
h2o Kitap
Op. Dr. İlhami Güneral
Sayfa Sayısı: 166
İlk Baskı Yılı : 2016
Fiyat: 24 TL
“Klasik kanser tedavisi büyük bir sahtekârlıktır…”
-Dr. Linus Pauling“Hiçbir işe yaramadığını bile bile hastasına kemoterapi uygulayan bir doktor en hafif tabirle bir budala fakat gerçek anlamda bir canidir.”
-Dr. Robert Atkins”Kanserle Savaş masalı bir öbek dışkıdır.”
-Dr. James Watson
İlhami Güneral Kimdir?
1914 yılında İstanbul’da doğdu. 1942’de İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1950’de Genel Cerrahi uzmanlığı kazandı.
1943’de Diseksiyon Atlası kitabını yayımladı. Bu, Türkiye’de yayımlanan ilk telif eserdir ve 1953’de Prof. Zeki Zere’nin yazdığı Diseksiyon kitabının tüm resimleri Diseksiyon Atlası’ndan alınmıştır.
1960’da Amerikan Tabipler Birliği’nin Miami’de düzenlediği bilimsel araştırmalar toplantısında Dr. İlhami Güneral’in “Şeffaf Beyin Modeli”, yaklaşık 2000 eser arasından birinci olmuş ve Billing altın madalyasına hak kazanmıştır.
1972’de İngilizce olarak yayımladığı Atlas Cerebri Humani, o güne dek kesitler ve şemalarla aydınlatılmaya çalışılan Merkezi Sinir Sistemi elemanlarını üç boyutlu otantik görünümleriyle açıklayan bir eserdir ve Dünya tıp literatüründe önemli bir yer sahibidir.
İlhami Güneral’in yayımlanan kitapları şunlardır: “Kanserden Korkma Modası Geçmiş Tedaviden Kork”, “Doktorunuzun Söyleyemedikleri”, “Kalp – Damar Hastalıklarında ve Kanser’de Ölümcül Oyunlar”.
Dr. İlhami Güneral, 2006 yılında aramızdan ayrılmıştır.