Fincanlar, köpüklü latte ve kürdan ile tuvale dönüştü.
2010 yılından beri Brooklyn, New York’ta yaşayan Michael Breach sanatçı bir barista.
Kahve sanatının temellerini geç saatlerde barista olarak çalıştığı kahve dükkanlarında, otellerde atan Michael, önceleri basit şekiller ve öylesine şekillendirdiği yüzlerle başlamış. Ardından geç saatlerde müşterisinin ve dolayısıyla siparişlerin az olmasını fırsat bilerek boş kaldığı her an yaptığı işi geliştirmeye, kahve yüzeylerine daha fazla detay vermeye çalışmış.
Çalışma alanı dar ve köpüklü. Ayrıca çok sıcak. Kürdanla verdiği şekillerin uzun süre (sadece birkaç dakikadan bahsettiğimizi unutmayalım) kalabilmesi için bu gerekliymiş.
Kahvelerin üzerindeki çalışmalarının her birinin ömrü sadece birkaç dakika. En başında bunun farkında olan Michael ortaya koyduğu işlerin lıkır lıkır içilmesinden rahatsız değil. Çünkü zaten işini sergilemek istediği kişi kahveyi içenin ta kendisi.
(www.nolm.us)