Shopping Cart
Total:

$0.00

Items:

0

Your cart is empty
Keep Shopping

Endülüs ve Osmanlı Medeniyetlerinde Bilim ve Teknoloji

Prof. Dr. Fuat Sezgin Anısına: Endülüs ve Osmanlı Medeniyetlerinde Bilim ve Teknoloji

“Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” çerçevesinde Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği ‘Endülüs ve Osmanlı Medeniyetlerinde Bilim ve Teknoloji’ toplantısında Türk ve İspanyol akademisyenler bir araya gelerek Prof. Dr. Fuat Sezgin hatırasını bir kitap halinde yayınlanmak için el sıkıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nca 2019 yılının “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edilmesi münasebetiyle Madrid Yunus Emre Enstitüsü tarafından, İstanbul Üniversitesi ve Madrid Autónoma Üniversitesi işbirliğiyle Madrid’de uluslararası katılımlı bilimsel bir toplantı düzenlendi.

Toplantının açılış oturumunda, 94 yıllık hayatının büyük bir kısmını müslüman bilim adamlarının çalışmalarına adayan ve bilim tarihi araştırmalarında hak ettikleri saygın yeri kazanmalarında büyük pay sahibi olan Prof. Dr. Fuat Sezgin’in çalışmaları ve bilim tarihi araştırmalarına yaptığı katkılar ayrıntılı bir şekilde ele alındı.

Açılış oturumunun ardından İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Madrid Complutense Üniversitesi, Madrid Autónoma Üniversitesi ve Granada Üniversitesi’nden alanının uzman bilim tarihçileri tarafından Endülüs ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinde Müslüman bilim adamlarının çalışmaları ile bilim ve teknik alanlarına yaptıkları katkılar çeşitli yönleriyle değerlendirildi.

Özel bir konu etrafında ilk kez bir araya gelen Türk ve İspanyol akademisyenler toplantıda sunulan bildirilerin Prof. Dr. Fuat Sezgin hatırasına bir kitap halinde yayınlanması ve iki ülke akademisyenleri arasında daha fazla işbirliği ve ortak çalışmalar yapılması konusundaki fikirlerini paylaşarak bu anlamlı toplantının düzenlenmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

Yunus Emre Enstitüsü Hakkında

Yunus Emre Enstitüsü dünyada 60’a yakın kültür merkezi ve 150’yı aşkın irtibat noktasında Türkiye’nin kültür diplomasisi faaliyetlerini yürütmektedir. Türkiye’nin uluslararası alanda bilinirliğini, güvenirliğini ve itibarını artırmayı amaç edinmiş olan Enstitü, kültür diplomasisi faaliyetlerini dil, kültür-sanat ve bilim-akademi olmak üzere üç ana eksen üzerinden yürütmekte, bu yolla dünya üzerinde Türkiye’ye dost ve Türkiye’yle bağ kuran insan sayısını artırmayı hedeflemektedir. https://www.yee.org.tr/

Kültürel Diplomasi Akademisi

Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde kurulan ve 2016 yılından bu yana faaliyet gösteren Kültürel Diplomasi Akademisi, kültürel diplomasi alanında ulusal ve uluslararası ölçekte gerçekleştirdiği özgün faaliyetler ve yayınlarla alana katkı sunmakta; kültürel diplomasinin özel uygulama alanlarını genişletmeye yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. http://kda.yee.org.tr/

Comments are closed