Yıllardır süren sessiz ama derinden bir çalışmanın sonucunda, geçen yıl “Girizgâh” albümüyle müzik dünyasının gündemine çıkan Alaturka Records, şimdi Meydan albümüyle meydanda olduğunu hissettiriyor.
İstanbul şehir kültüründe özel bir yere sahip olan “meydan” kavramının eğlence hayatıyla kesiştiği noktanın başrolünde yer alan müziği öne çıkaran “Meydan”, Alaturka Records’un çıkışını simgeleyen Girizgâh’ta olduğu gibi ses getirecek bir yapım olarak göz dolduruyor.
“Meydan”da, klasik kültür hayatımızdaki meydan eğlencelerinin önde gelenlerinden biri olan “fasıl”ın çok özel bir örneği yer alıyor: “Bahar Faslı”… Daha önce hiçbir örneği kayda geçirilmemiş ve yayınlanmamış olan Bahar Faslı, çok çarpıcı ve emsalsiz bir özelliğiyle dikkat çekiyor: Alışılagelmiş fasılda tek bir makamdan eserlerin sıralanmasıyla oluşan icra düzeni, “Bahar Faslı”nda tamamen değişiyor ve her bir eserde makam değişiyor!..
Klasik nitelikli bilinen eserlerin “bilinmeyen” icralarının da dinlenebileceği Meydan’da ilk kez icra edilen kantolar ve operet şarkıları gibi birçok parçanın yanı sıra, dinî müziğin etkilerini taşıyan eserler de yer alıyor. Hatta Uygur Türkleri’nin etkileyici bir şarkısıyla Meydan, uzak coğrafyalarda yaşayan kültürümüze de uzanıyor.
Müzik dünyasındaki ikinci adımı olan Meydan ile Alaturka Records’un kendine özgü tavrı artık yerleşmiş oluyor. İlk albümleri olan Girizgâh’ta, “Kendi kendimizi eğiterek, denetleyerek ve yenileyerek gelişmeye devam edeceğiz” sözünü veren Alaturka Records’un, Meydan’da bu vaatlerini gerçekleştirdiği; yeni eserlerin keşfedilip aktarıldığı görülüyor ve bir söz daha veriliyor: “Araştırmalarımız ve çalışmalarımız, kendi anlayışımızı da geliştirerek, hız kesmeden devam edecek.”
(http://www.yenicikanlar.com.tr/)