Shopping Cart
Total:

$0.00

Items:

0

Your cart is empty
Keep Shopping

Haftanın 5 Kitabı (28 Temmuz – 3 Ağustos 2024)

Haftanın Dikkat Çeken Kitapları

  • Arif Tekin – Hz. Ömer’in Kur’an’daki İzleri

Hz. Ömer nasıl bir kişidir? Hz. Muhammed’le olan ilişkileri nasıldır? Kur’an karşısında nasıl bir tutum izlemiştir? Halifelik dönemindeki tutum ve davranışlarının ne kadarı İslam alemince bilinmektedir?

Arif Tekin, “Hz. Ömer’in Kur’an’daki İzleri” kitabında bu soruları yanıtlıyor. Yazar, bu kitabında, Hz. Ömer’in, birçok ayetin inmesindeki rolünü irdeliyor; Hz. Muhammed’le olan sıkı ilişkilerini ve halifeliği dönemindekini davranışlarıyla Kur’an hükümlerine uyup uymadığını araştırıyor. Konuyu özellikle Buhari ve Müslim’den verdiği sağlam kaynaklar eşliğinde mercek altına alıyor. Arif Tekin, Bakara, Nisa, Maide, Enfal sureleriyle Hz. Ömer arasındaki bağlantıları, ayetlerin sebep-sonuç ilişkilerine girerek açık ve net bir şekilde okuyucuya sunuyor. Hz. Ömer’in iktidar ve hakimiyeti eline almak için dini, iktidar yolunda araç olarak kullandığını sağlam kaynaklarla açıklıyor.

Yazar, sonuç olarak, küresel ve egemen güçlerin dini, siyasi ve ekonomik rant sağlamak için kullandıklarını önemle belirtiyor. Ülkemizde yaşanan olaylarla birlikte, İslam aleminin bugün içinde bulunduğu sosyal-siyasi-ekonomik durumuna baktığımızda, Arif Tekin’in ne kadar haklı olduğunu “Hz. Ömer’in Kur’an’daki İzleri” kitabını okuyarak daha iyi göreceksiniz.

(Tanıtım Bülteninden – Bu kitaba resmine tıklayarak en uygun fiyatla ulaşabilirsiniz.)

  • Viktor Emil Frankl – İnsanın Anlam Arayışı

20. yüzyılın önde gelen psikiyatrlarından Viktor Frankl, otuzun üzerinde yabancı dile çevrilen ve bütün dünyada 12 milyondan fazla satan İnsanın Anlam Arayışı‘nda, kurucusu olduğu logoterapinin ilkelerini, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir toplama kampındaki deneyimleri eşliğinde anlatmaktadır.

Okurlar, Frankl’ın tasvir ettiği toplama kampının, dünyayı daha büyük bir hapishane olarak kavramamızı sağlayacak parlak bir metafora dönüştüğünü fark edecektir. Gasset, Heidegger ve Sartre’dan aşina olduğumuz düşünceler ışığında, varoluşun çetin koşullarında “anlam”ı keşfetmemize yardım edecek süreci anlatan Frankl, “İnsanı insan yapan nedir?” sorusuna da yanıt vermeye çalışıyor.

“Gerçekten ihtiyaç duyulan şey, yaşama yönelik tutumumuzdaki temel bir değişmeydi. Yaşamdan ne beklediğimizin gerçekten önemli olmadığını, asıl önemli olan şeyin yaşamın bizden ne beklediği olduğunu öğrenmemiz ve dahası umutsuz insanlara öğretmemiz gerekiyordu. Yaşamın anlamı hakkında sorular sormayı bırakmamız, bunun yerine kendimizi yaşam tarafından her gün, her saat sorgulanan birileri olarak düşünmemiz gerekirdi. Yanıtımızın konuşma ya da meditasyondan değil, doğru eylemden ve doğru yaşam biçiminden oluşması gerekiyordu. Nihai anlamda yaşam, sorunlara doğru çözümler bulmak ve her birey için kesintisiz olarak koyduğu görevleri yerine getirme sorumluluğunu almak anlamına gelir.”

(Tanıtım Bülteninden – Bu kitaba resmine tıklayarak en uygun fiyatla ulaşabilirsiniz.)

  • Özgür Çiçek – Öleceğin Günü Bilseydin

Günün sonunda öldürülecek olan Mahsun’un son gününü geçirirken yaşadıklarını anlatan uzun öykü, Mahsun’un içinden hiç eksiltmediği iyilik duygusuna odaklanmaktadır.

Mahsun, yaşama tutunmak için mücadele etmeyen, ne kadar iyi olsa da artık hayata tutunmaktan vazgeçmiş, pes etmiş bir karakterdir. Mahsun’un dünyasında cezanın büyüğünü kötüler değil, iyiler yaşar. Ancak bu onu iyilik yolundan ayırmaz. Mahsun, nadir roman karakterlerinden biri olan eşi az rastlanır bir iyilik ve dürüstlükle donatılmıştır.

İnsanların içindeki iyiliğe seslenen öyküde önemli olan sonuç değil, hayatın karşısında hangi tarafta olduğumuzdur. Haksızlığa uğrasak bile, başkalarının günahlarının bedelini ödesek de hayata bakışımızın bizi biz yaptığını göstermektedir.

Kitabı okuyan herkes, kendi bakış açısıyla karakterin serüvenini deneyimleyecektir. Kimine göre karakter düz, iyi bir tiptir. Kimi için ise örnek alınabilecek ideal bir insandır. Hatta bazıları karakteri fazla iyi olduğu için eleştirecektir. Burada ulaşılmak istenen de budur.

(Tanıtım Bülteninden – Bu kitaba resmine tıklayarak en uygun fiyatla ulaşabilirsiniz.)

  • Abdurrahman Avcı – Antimadde Ve Görünmezlik Teknolojisi

‘Antimadde görünmezlik teknolojisinde kullanılabilir’

”Bu kitabı yazarken yaşadığım heyecanı size yazmayı bir borç bilirim.

Acaba antimadde görünmezlik teknolojisinde kullanılabilir mi? Kullanılırsa sonuçları ne olabilir? Askeri ve daha nice diğer alanlarda kullanılabileceği umudunu taşımak ise bambaşka bir duygu.

Sizin de aynı duygulara kapılmanızı çok isterim. Bizim amacımız, tam görünmezlik teknolojisini ülkemizde kullanılabilir hale getirmek. Vatanını seven herkesin bir solukta okuyacağını düşünüyorum. Sizleri heyecan dolu anlar için kitapla baş başa bırakıyorum.”

(Tanıtım Bülteninden – Bu kitaba resmine tıklayarak en uygun fiyatla ulaşabilirsiniz.)

  • Gökçe Açıkgöz – Kendimi Öldürdüm

Yeniden birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz
Toprağın altından gelen karıncanın 
Vücudumda gezinmesine şaşma
Onlar hep buradayken 
Ben hep orada olacağım
Unutma

“Şiir, yazı yazmayı öğrenmeye başladığım zamanlar keşfettiğim harika bir ifade biçimiydi ve kendiliğinden ortaya çıkabilecek kadar hassas bir çizgide, duyguları ve düşünceleri doğru kelimelerle ifade edebilmemi sağladı.

Yaşamı, şiirsel bir ritüel olarak görürüm ve coşkuyla içinde bir yer edinmeye çalışırım. Bir ağaçtan düşen yaprağın, su yüzeyinde oluşan baloncukların, güneşin batışını, kuşların uçuşunu, mevsimleri, insanları kısacası hayata dair her şeyi buna kötülük de dâhil, yaşam ritüeli içinde var olan, şiirsel bir hareket olarak görürüm. Ama benim şiirimde veya yarattığım ritüellerde, performanslarda, filmlerimdeki sahnelerde kötülük, güzelliğin zıttı olarak mutlak bir şekilde var olmak zorundaydı. Kötülüğü göstermek istemesem de yaratmak istediğim her güzel hikâyenin içinde kendiliğinden var olan güçlü bir metafordu. Bu yüzden kötülüğü, güzellik gibi görünür kılmak zorunda kaldım bazı eserlerimde.”

(Tanıtım Bülteninden – Bu kitaba resmine tıklayarak en uygun fiyatla ulaşabilirsiniz.)

Show Comments (0) Hide Comments (0)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments