Shopping Cart
Total:

$0.00

Items:

0

Your cart is empty
Keep Shopping

Türk kitaptan Romanya’da fotoromana!

Dracula ve Fatih Sultan Mehmet’in gerçek hikayesine dayanan ve hem Türkiye hem Romanya yakın siyasi tarihine ışık tutan “Yalancılar ve Sevgililer” romanı, yurt dışında da ilgi görüyor.

Haber: MELİKE BİRGÖLGE

Çağdaş edebiyatın önemli temsilcilerinden Gülşah Elikbank’ın defalarca Romanya’ya giderek yazdığı, araştırmalara dayanan romanı “Yalancılar ve Sevgililer”, sanatın farklı disiplinlerine ilham oldu.

BİR İLK: KİTABIN FOTOROMANI YAPILACAK!

Dracula ve Fatih Sultan Mehmet’in gerçek hikayesine dayanan ve hem Türkiye hem Romanya yakın siyasi tarihine ışık tutan romanın geçtiği mekanlarda, ülkenin en önemli fotoğraf derneği İFSAK, yazarın rehberliğinde bir gezi düzenleyerek bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Romanın foto-romanını oluşturacak olan fotoğrafçılar, iki ülke arasında fotoğraf sanatı ile edebiyatı buluşturan bir işbirliğine hazırlanıyorlar.

RUS AKADEMİSYEN REPENKOVA MARİA MİKHAİLOVA’DAN GÜLŞAH ELİKBANK’A…

İntermedya yapım şirketi tarafından uluslararası bir dizi projesi de hazırlanan “Yalancılar ve Sevgililer” romanı geçen ay, Rusya Moskova Üniversitesi’nde önemli bir makaleye de konu oldu. Makaleyi kaleme alan Rus akademisyen Repenkova Maria Mikhailova şöyle yazdı: “Gülşah Elikbank, bu romanında modern Türkiye siyasi tarihi ve Eflak-Transilvanya’nın iç içe geçtiği ortaçağdan kalma kalelerin arka planında iki gencin aşklarının ortasında büyüleyici bir hikayeyle okuru cezbetmeyi başarıyor. Romanda yarattığı ikili dünya ile, sıradan insanların ve Dracula’nın görünmeyen ama sezilen dünyasını gözler önüne sererek, okuyucunun gizem talebini büyük ölçüde karşılayan bir romanla karşımıza çıkıyor.”

ROMANYA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNE KATKI!

Romanya-Türkiye ilişkilerine katkısı bakımından da ayrıcalıklı bir yerde bulunan “Yalancılar ve Sevgililer” romanı, bu ay Kırmızı Kedi tarafından yenilenen kapağıyla raflara yeniden girecek.

Show Comments (0) Hide Comments (0)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments